Tisková zpráva - Výlov Rožmberk

Rybářství Třeboň a.s. vydalo dne 25.9.2018 u příležitosti výlovu rybníka Rožmberk tiskovou zprávu:

Stáhnout tiskovou zprávu v .pdf

Slavnostní výlov rybníka Rožmberk

Od pátku 12. října do neděle 14. října 2018 ožije nejznámější jihočeská hráz rybníka Rožmberk slavnostním výlovem. Návštěvníci zde mohou spatřit nejen tradiční rybářské řemeslo, ale také ochutnat rybí speciality z široké gastronomické nabídky. Kromě rybí polévky, filetů z ryb, kapřích hranolek, mohou návštěvníci ochutnat také řízky Třeboňských baštýřek a Jihočeské Jerky ze sušeného rybího masa.

Pod hrází rybníka Rožmberk bude připraveno zázemí pro dětské návštěvníky v podobě dětského koutku, možnost chytání ryb na sádkách, ukázky rybářského nářadí a rybářské techniky na sádkách. Návštěvníci mohou zhlédnout malé muzeum rybářství. Účast na výlovu přislíbil sám pan Jakub Krčín z Jelčan a Sedlčan.

Rybářství Třeboň a.s., největší producent sladkovodních ryb v Evropě, plánuje od října do listopadu z 250 rybníků vylovit 2 200 tun ryb, především kaprů. Na tuzemské produkci ryb se podílí zhruba 15 %. Roční produkce činí asi 3 200 tun, z toho je 90 % kapra a zbytek tvoří lín, candát, štika, sumec, amur, tolstolobik a okoun. Z třeboňských velikánů se bude letos lovit ještě rybník Tisý velký, Záblatský, Krčín a Svět.

Více informací o výlovu najdete také v pozvánce na výlov na našem webu.

Konec článku: Tisková zpráva - Výlov Rožmberk
Vydáno: 26.09.18 :: Rubrika: Aktuality
Rybářství Třeboň a.s. #
4.10.18

Dobrý den,
výlovy rybníků začínají zátahem vždy v 7 hodin ráno; stejně tak to bude u Rožmberka.

Miroslav #
3.10.18

Prosím o informaci v kolik hodin je první zátah na rybníku Rožmberk v sobotu 13. října 2018? Děkuji za informaci.

Všechny pole formuláře jsou povinné. Po vyplnění zobrazte "Náhled" pro kontrolu textu. Pak můžete zprávu "Odeslat". Váš e-mail nebude zveřejněn.

Kam dál?

Doporučené články